Temes d'interès

HIMENÒPTERS (ABELLES i VESPES)

novetats

a) Les vespes es caracteritzen per tenir un cos llis, igual que el seu fibló, poden picar diverses vegades. Construeixen els seus nius a l’aire lliure o en forats.

b) Les abelles tenen el cos cobert de pels, aixó facilita el transport del pol·len. El fibló té unes dents que impedeixen la seva sortida una vegada que aquest s’ha clavat, produint-se una desventració de l’insecte, que mor una vegada s’ha produït la picada.

CONSELLS ÚTILS

· Ha de portar una xapa o braçalet identificador en la qual hi consti: “Al·lèrgic a la picada de …”, MAI sortir SOL a caminar pel camp i Evitar les sortides al camp durant la primavera i l’estiu.

· Mantenir tancades les finestres del cotxe.

· Portar sempre amb vostè el tractament d’emergència.

· Allunyar-se dels llocs on pugui haver insectes: testos, vinyes, massissos de flors, arbres fruiters… No apropar-se a cubells d’escombriaires o zones de deixalles. Evitar apropar-se a basalts d’aigua, rierols o llocs humits. Evitar llocs on es puguin trobar vespers i/o ruscs.

· Als insectes els atreu el menjar, les olors fortes, perfums o cosmètics perfumats i els colors estridents. Pot ser útil l’aplicació de repel·lents d’insectes en les zones que quedin descobertes de roba.

FARMACIOLA D’URGÈNCIES

- Ampolles d’adrenalina autoinjectable.

- Torniquet de goma.

- Comprimits o xarop (per als nens) d’antihistamínic d’acció ràpida.

- Ampolla de corticoids : 6-metilprednisolona (8, 20, 40 mg).