Temes d'interès

L´ANISAKIS

L’anisakis és un cuc que parasita a molts peixos:

- Abadejo
- Arengada
- Bacallà
- Bonítol
- Verat
- Seitó
- Sardina
- Calamars
- Sorells
- Lluc
- Llúcera
- Salmó

Algunes persones, després de la ingesta de peix contaminat per l’anisakis, desenvolupen al·lèrgia a aquest cuc, patint cuadres cutanis (urticària i angioedema) i de vegades també cuadres gastrointestinals (dolor abdominal, vòmits…).

Les persones al·lèrgiques a l’anisakis toleren la ingesta de peix no contaminat.

CONSELLS ÚTILS

· Evitar la ingesta de peix cru o poc cuinat:

- seitó en vinagre
- sushi
- sushimi
- ceviches
- dessalats
- fumats
- peix en escabetx
- carpaccio

· Sotmetre el peix a congelació a -20ºC durant un mínim de 72 h.

· Cuinar el peix a temperatures superiors a 60ºC (el peix a la planxa sol resultar insuficient).

· Consumir preferentment les cues de peixos grans.

· Evitar les àrees del ventre, properes al aparell digestiu del peix.